Tajuk Kitab Terbaru Julai 2015

 

Kepada sekalian peminat Ilmu Makrifat Tok Kenali Kelantan, kini sudah terbit 2 kitab terbaru yang berjudul:

cover biruCover Orange & Turqoise

Kitab-kitab di atas iaitu “Dimanakan Ku Cari Ganti” dan “Hampir Tidak Kesampaian, Berakhir Tiada Kesudahan” masing-masing berharga RM63.00 dan setebal 400 lebih muka surat. Di bawah adalah merupakan kos penghantaran secara pos bagi kitab-kitab berkenaan di Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak.

Jumlah Kitab Semenanjung Malaysia Sabah Sarawak
1 RM6.00 RM10.00
2 RM9.00 RM15.00

Kepada sesiapa yang berhajat untuk mendapatkan kitab-kitab berkenaan, sila berhubung terus dengan Hj. Shaari di talian 019-4444713.

Amin…daripada Hj. Shaari.

Hj. Shaari Hj. Mohd Yusof,
Fakulti Makrifat, Universiti Qalbu Mukmin.
Jangan Sampai Terlihat Adanya Diri!
Advertisements

3 Replies to “Tajuk Kitab Terbaru Julai 2015”

 1. Bismillah….
  Salam sejahtera Ustaz…
  Saya di sini hanya untuk mengingatkan kesalahan yang telah ustaz lakukan dalam kitab Di Penghujung Rasa (kalau tak silap). Dalam kitab tersebut ustaz ada mengatakan bahawa tidak salah untuk memakai tangkal azimat jika tidak bergantung pada benda tersebut. Pernyataan ini tidak benar dan tolong rujuk pada kitab atau ulama muktabar, jangan hanya ikut perasaan sendiri. Kebanyakannya berpendapat, sesiapa yang memakai tangkal dan bergantung padanya, hukumnya syirik besar. Manakala yang memakai tangkal dan tidak bergantung padanya, hukumnya syirik kecil. Ini menunjukkan bahawa penggunaan tangkal itu satu kesalahan kerana walaupun tidak bergantung padanya, turut dikatakan berdosa. Hal ini kerana penggunaan tangkal itu tidak logik (khurafat), oleh sebab itu ia berdosa. Agama Islam adalah berdasarkan akal yang sihat, waras, dan logik. Oleh sebab itu ulama menghukum tidak syirik mereka yang menggunakan ubat dan beriktikad tidak bergantung pada ubat tersebut. Tetapi apabila beriktikad bergantung pada ubat, hanya syirik kecil… Maaf jika ada mengguriskan hati.

  Selain itu, saya ingin meminta pendapat ustaz tentang pengharaman kitab2 ustaz oleh Jabatan Fatwa?

  Like

 2. Assalamu alaikum Tuan Guru…..Saya sungguh sangat berminay sekali dgn semua kitab ilmu dan kaset2 DVD ceramahx….Saya dari Indonesia..dari Pulau Buton, Leluhur saya Orang tua, kakek, nenek, semua menggunakan faham ini…daerah saya Wolio sangat memegang teguh faham ini…tapi saya tdk berkesempatan bertanya lebih jauh kpda kakek nenek saya krena mereka telah tiada sejak saya kecil.

  Saya ingin memesan semua kitab ilmu ma’rifat yg 9 kitab dengan kaset2nya….berapa semua biayax sampai di Daerah saya…Kota Baubau, sulawesi tenggara.

  dari saya yg haus dan sedang mencari ilmu ut mengenal diro dengan baik.

  Yusuf

  Like

 3. Salam, ada sapa sapa yang boleh bantu jawap persoalan ini: Malam tadi (tadika umur 6th) auni berdialog sambil buat kerja sekolah “Auni fikir, kenapa auni ada sekarang tapi sebenarnya auni tak ada. Kenapa nama auni Auni Hannah bukan nama lain”… syukran dan terima kasih.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s