Aktiviti / Photo

Penyampaian Kitab Tok kenali Kelantan kepada YAB Datuk Seri Ahmad Said,

 

                                                                                                                                             Menteri Besar Terengganu

          

SIRI CERAMAH HJ.SHAARI

Ceramah Mengenal Diri di Perpustakaan Awam Shah Alam

 

Ceramah Mengenal Diri di Pusat Dagangan Kuantan

 

 

Ceramah mengenal Diri  di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur

 

 

Ceramah Mengenal Diri di Masjid Kg.Tradisi,Changlun,Kedah

 

 

Gambar Kelas Asas Mengenal Allah - 30hb Sept 2012
Gambar Kelas Asas Mengenal Allah – 30hb Sept 2012
Gambar Kelas Asas Mengenal Allah - 30hb Sept 2012
Gambar Kelas Asas Mengenal Allah – 30hb Sept 2012
Gambar Kelas Asas Mengenal Allah - 30hb Sept 2012
Gambar Kelas Asas Mengenal Allah – 30hb Sept 2012
Advertisements

26 Replies to “Aktiviti / Photo”

 1. wahai saudaraku belajarlah kpd tuan haji…sdah tak di ragukan lagi ilmu haqikatul insan beliau..terase tentram dan sejuk hati ini tuan haji memaparkan….merugilah bagi mreka yg tdak tertarik mempelajari ilmu tersebut..

  Like

   1. Assalamualaikum …adapun hamba yg jahilfakirmiskin ini diberi nama jailani ismail.ampun dan maaf kerna hamba dengan izinNya dapat menulis di ruangan Tuan ini..adapun mengikut pendapat hamba yang serba kekurangan ini melihat dan membaca apa tuan tulis dan karangkan ini.alhamdulilah dapat mencelikkan nyawa.kepada yang mendapat tauhid dan hidayah alhamdulillah..sekali lagi minta ampun dan maaf jika tulisan qalam hamba ini menganggu urusan tuan kerna hamba yang jahil fakit miskin ini ingin menyatakan pendapat peribadi.atas izin ALLAH S.W.TAA’LA hamba mulai..

    Astagfirulah,subhanallah,subhanallah,subhanallah…mengenai apa yg tuan tulis dan karang inj ada banyak garis dan panduan..terbahagi kepada banyak..seperti mana Baginda Rasullulallah nabi allah muhamad al- amin mengajar kepada 4 sahabatnya..dan rasanya tuan hamba lebih mengetahui dri hamba yg jahil fakir miskin ini.TARIQAT itu jalan dan ia adalah jalan yang sama.sepertimana hamba yang jahil fakir miskin tahu 4 cabang ilmu islam itu adalah syariat,tariqat,hakiqkat,muqrifat..perkara yg 4 ini tidak bercerai.mungkin tuan lupa bahawasaNya nabi allah muhammad itu berceramah mengikut martabat dan ilmu masing masing,apa yang. Tuan huraikan disini menjurus kepada APA YANG DIKATAKAN ALLAH HU TAA’LA…banyak hadis qudsi dan banyak perkataan rujukan disebalik nama tersembunyi rahsia yg azali.tetapi adakah ini yang diajarkan kepada umatnya.apa yang diajarkan kepada org pertama memeluk islam..diajar apaitu erti sebenar agama .dah tahu apa erti ugam a baru diajarkan erti islam.SEKIAN DRI hamba yg jahil fakir miskin.

    Like

  1. Bersyukur kpd Allah, krn tuan tinggal di daerah Johor Bharu, krn di situ ada seorang tuan guru yang teramat barokah. Kiranya diizinkan Allah, tuan carilah Tuan Guru yang bernama syawal melalui talian 016 7976 741.amin

   Like

 2. assalam tuan haji….tahu kah tuan haji bahawa anak murid tok kenali yg bersama-sama menuntut dgn ayah Tn guru Nik Aziz Nik Mat (bekas MB kelantan) masih hidup kini pada usia 120thn…masih segar seperti org berumur 8oan…beliau berguru dgn Tok Kenali pd usia beliau 17thn sehingga Tok Kenali kembali ke Rahmatullah pada thn 1933…

  Like

 3. assalammualaikum ustaz,saya nak bertanya bagaimanakah kita nak kenal diri kita dengan sebenar-benar mengenal tolong jawab soalan saya ustaz…..

  Like

  1. Sila beli koleksi DVD ceramah saya, segalanya ada terdapat sebagaiman tuan maksudkan.Harga 10.00 sekeping, semuaq ada 17 kepinng. Terpulangn kpd tuan nak berapa kpg. Sila sms alamat ketalian 0194444713. nanti say poskan segera. drp hj shaari

   Like

 4. Assalamualaikum wbt…sy seorang hamba ALLAH yg fakir lagi miskin…sebenar2nya sy ingin sgt mempelajari ilmu mengenal ALLAH. dengan harapan agar dpt lah tuan haji memberi tunjuk ajar dengan IZIN NYA. semoga mendapat keberkatan n kerahmatan dari NYA dunia n akhirat.

  Like

 5. A’kum, maaf saya nak bertanya je tentang ulasan ini sahaja:

  klau kita smbhyang,fatihah kita x btul,x sah smbhyng,klau kita smbhyng x mngenal yg d sembah,x sah smbhyang..klau kita x mgenal AGAMA ALLAH YG BRNMA ISLAM,x sah smbhyang..yg WAJIB pun kita x mngetahui,mcmna prbuatan kita slama brtahun2 trhadap ALLAH?

  Like

 6. BIla lg akan diadakan kelas2 seperti gambar2 di atas? Kelas asas mengenal diri, allah, sifat-20. Ustaz ada buat di area Lembah Klang tak? Saya berminat untuk turut serta.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s